top of page

MOJ DAN JE ČUDOVIT


Vsak dan posebej sprejmeš in izbereš tisto, kar želiš izkušati. Včasih izbereš bolje in v drugih primerih, so izbire slabe. A kako vedeti, kaj izbrati, da bodo izbire vedno dobre?

Na tvoje izbire imajo največji vpliv tvoje misli, ki sprožajo tvoje občutke. Kajti, misel ki se ti porodi v glavi v trenutku sproži tvoj čustven odziv. In če težko prepoznaš svoje misli, z lahkoto prepoznaš občutek. Če ob svojih mislih začutiš jezo, strah, nemoč ali kakšno drugo negativno čustvo, so tvoje misli prepoznale dogodke iz preteklosti, ko se ti je nekaj podobnega zgodilo in povezalo tvoje sedanje misli in občutke z njim. In ravno tako se zgodi s tistimi lepimi mislimi.




Narediva test:

🙏pomisli na žalosten trenutek, ki se ti je pripetil (konec partnerske zveze, odpoved v službi, odpoved potovanja...) Kaj zaznavaš? Kakšne občutki te preplavljajo?

🙏sedaj pomisli na nek lep dogodek (morje, poroka, porod, zaključek šolanja...)Kako se sedaj počutiš?




Reciva, da imaš razgovor za službo. Napisala si prošnjo, dobila termin sestanka in veselo pričakuješ dan, ko se boš lahko predstavila in dokazala svoje sposobnosti. V kolikor se odpravljaš na tak sestanek prvič, si polna optimizma, poguma in navdiha. Ko pride ta prelomni dan, že kuješ načrte svoje prihodnosti.

A sestanek se zalomi. Sporočijo ti, da nisi izbrana za to delovno mesto, da te ne potrebujejo, da so izbrali drugo osebo...

In kaj se zgodi? Razočaranje, dvom v lastno vrednost, jeza, občutek nezmožnosti najti sanjsko službo, poleg tega se pojavijo skrbi povezane z eksistenco in celotno podobo sebe.

In ko se naslednjič ponovno prijavljaš za delovno mesto, že čutiš kepo v želodcu, preplavlja te dvom o svoji vrednosti, strah se naseli v vse kotičke tebe.

In vsakič ko ponovno pomisliš na razgovor, v sebi čutiš težo. prebudijo se tisti občutki in misli, ki so prišli na plano, ko si bila prvič zavrnjena.


In tako vplivajo misli in občutki tudi na drugih področjih življenja.

Da bi te vzorce lahko preobrazila, je potrebno jih najprej prepoznati in spremeniti.

Zavedaj se, da dogodek, ki je vnesel v tebe dvom o lastni vrednosti, ljubljenosti, izgledu, sposobnosti...je bil en sam dogodek. Ti si ga sprejela kot resničnost in ti si mu dala moč, da se je naselil za stalno v tvoj spomin. In samo ti ga lahko preobraziš.


​Kako si ustvariš čudovit dan?

✔ s pozitivnimi mislimi o sebi

✔ zavedanjem, da samo ti poznaš resnično sebe

✔ da se izobražuješ in spoznavaš svojo notranjo moč in lepoto

✔ se postaviš v okolje ustvarjalnih in pozitivnih ljudi

✔verjameš vase

✔prepoznaš svoje misli, občutke in izvor

✔najdeš notranji mir (priporočam meditacijo)

✔ postaneš hvaležna



​Ko zjutraj vstaneš, pomisli, kako bo dan ki je pred teboj čudovit. Zahvali se za življenje, za nove priložnosti ki te čakajo in vzemi si trenutek časa, da začutiš sebe.

Ko boš začela s svojimi opravili, se večkrat opomni, da si pogumna in sposobna, kajti če nebi bila, danes nebi bila tu, kjer si. Za dobro opravljeno delo se nagradi z masažo, obiskom kina, predstave...

In ko prideš do težavne situacije, ne išči krivcev in izgovorov. Raje kot to, se vprašaj: "Kako lahko to rešim?", "Kakšna je moja vloga v tej situaciji?".


Išči rešitve. Bodi kreativna in dviguj svojo vibracijo s pozitivnimi pogledi na svet.


Kako postaviti trdne temelje in spremeniti svoja prepričanja, se učimo tudi v podporni skupini Razcvet duše, kjer skozi celo leto rastemo, preobražamo in nudimo podporo ena drugi. Vsebino o skupini si lahko pogledaš na povezavi Razcvet duše



31 views

Recent Posts

See All

Spoznavanje duhovnega sveta

by pika mia mežik

bottom of page