top of page

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

SPLOŠNI POGOJI

SPLOŠNI POGOJI NAKUPA SPLETNIH VSEBIN, DELAVNIC, TEČAJEV IN UDELEŽBA SKUPINSKIH SPLETNIH VSEBIN

1. Vsebine, ki so objavljene v spletnih vsebinah, je prepovedano kopirati, javno predvajati, posredovati tretji osebi ali na kakršen koli način si jih prisvajati.

2. Za vsebine, ki trajajo več tednov ali mesecev in so bile s strani udeležencev vplačane vnaprej ali v celoti, v primeru da prekinejo s programom, niso opravičeni do vračila kupnine (vplačanega zneska).

3. Deljenje povezav do plačljivih vsebin (tečajev, delavnic, predavanj ipd.) s tretjimi osebami, je prepovedano. V primeru tovrstnih zlorab, bo podjetje Cedris d.o.o. s pravnimi vzvodi zahtevalo povračilo nastale škode, osebi, ki je tovrstno dejanje storila, pa prepovedalo nadaljnjo uporabo in dostop do plačljivih vsebin, ki jih ponuja portal www.loox-darovi-svetlobe.si.

4. Udeleženci, ki se udeležujejo mesečnih programov v primeru da prekinejo s programom, niso upravičeni do povračila vplačanega zneska.

SPLOŠNI POGOJI NAKUPA OSEBNIH SVETOVANJ IN SPLETNIH SVETOVANJ

1. Z vplačilom kupnine si zagotovite svoj termin za storitev/svetovanje, ki ste si jo izbrali. V primeru da se dogovorjenega termina zaradi višje sile ne morete udeležiti, se vam brez dodatnih stroškov določi nov termin. V primeru, da si premislite in odpoveste storitvi, ter zahtevate kupnino nazaj, vam svetovalec zaračuna 50,00 eur odpovednih stroškov, zaradi izgube termina in škode, ki je posledično nastala. Vse odpovedi so možne 48ur pred načrtovanim terminom, po tem izteku vračila kupnin niso več mogoča.

Rok vračila, ki ga ima svetovalec za vračilo preostanka kupnine je 14dni.

SPLOŠNI POGOJI NAKUPA SPLETNIH TEČAJEV, DELAVNIC IN PREDAVANJ

Z nakupom spletnih vsebin, vam je omogočen dostop do spletnih vsebin, pod pogoji, ki jih vsak tečaj, delavnica ali predavanje opredeljuje posamezno. Dostopi so časovno omejeni.

V primeru zakupa celotnega tečaja ali delavnice, velja akcijska ponudba v primeru, da kupec ob začetku izvajanja vsebine zakupi celotno izvedbo (vse termine, ki so na voljo za določen tečaj/delavnico) in poravna vse obveznosti v enkratnem znesku, od katerega ni mogoče odstopiti v nobenem primeru in je vplačljiv do datuma prve izvedbe.

SPLOŠNI POGOJI OBDELOVANJA PODATKOV ODDANI NA SPLETNI STRANI  www.loox-darovi-svetlobe.si OB PRIJAVI NA DOGODEK ALI VPIS NA E-MAIL LISTO (NOVIČKE) / GDPR

1.KATERE PODATKE ZBIRAMO

 

Poleg podatkov v vnosnem polju,(imena, priimka, e-naslova (mail), v nekaterih primerih telefonsko številko) se bo zabeležil IP naslov računalnika iz katerega ste naredili prijavo, nadalje pa se bodo zbirali še čas odpiranja poslanih sporočil in čas klikov na povezave v sporočilih ( IP naslov vašega računalnika in čas odpiranja e-pošte se hranijo avtomatsko).

 

2. KAKŠEN JE NAMEN ZBIRANJA

 

Podatke zbiramo z namenom pošiljanja novic, tedenskih sporočil,  pošiljanja posebnih ponudb (omejene ponudbe, popusti in podobno), obveščanje o dogodkih... Podatke o časih odpiranja in časih klikov pa za namen ugotavljanja vaše aktivnosti, da lahko zagotovimo ustrezen izbris vaših podatkov v primeru vaše neaktivnosti.

 

3. KOLIKO ČASA BOMO PODATKE ZADRŽEVALI

 

V kolikor boste naše novice prebirali, bomo vaše podatke hranili dokler ne boste zahtevali izbrisa oziramo dokler se ne boste odjavili + 1 leto. V kolikor pa naših novic ne boste prebirali pa bomo vaše podatke izbrisali 1 leto po zadnjem prebiranju.

 

4. KJE LAHKO PREKLIČETE SOGLASJA IN ZAHTEVATE IZBRIS, IZPIS ALI SOREMEMBO

 

To lahko naredite tako, da se v poslanem sporočilu odjavite pod oznako subscribe - to je povezava, ki je navedena pri vsakem sporočilu in se nahaja na koncu zapisa, ali pa da nam pišete na naš e-mail naslov in vas od e-novic odjavimo mi.

 

5. S KOM BOMO VAŠE PODATKE DELILI

 

Vaših osebnih podatkov ne bomo delili z nikomer.

POGOJI IN PRAVILA 

E-POŠTNO KOMUNICIRANJE Z NAMI

 

www.loox-darovi-svetlobe.si & www.looxsite.com

Podatki podjetja: Cedris d.o.o., Eipprova ulica 5, 1000 Ljubljana,

davčna številka: SI92312098, matična številka: 1875914000

Elektronska pošta je po pravilih in določilih naše spletne strani veljavna oblika komunikacije, ki služi kot dokazilo o dogovarjanju, ponudbi in ostalih oblikah komunikacije povezanih z vsebinami, ki jih podjetje ponuja. Preko e-pošte, pošljete lahko povpraševanje, prijavo za udeležbo dogodka, tečaja ali informacijo v zvezi s ponudbo. Žaljive ali grozilne vsebine bodo predane pristojnim organom pregona.

Ob prejemu elektronske pošte, kjer se zanimate za izobraževanje/delavnico, ali svetovanje, vam bomo na vaš e-poštni naslov posredovali vse potrebne podatke in informacije (termin, cena, lokacija, prijavnica).

Ker nismo uradna izobraževalna ali svetovalna ustanova, naše delovanje posega v področje "duhovnosti" (kar ni uradno priznano) in osebnih izkušenj, je zelo pomembno, da se obiskovalci/udeleženci, zavedate, kaj je v naši prisotnosti in kaj ni v naši prisotnosti, v našem delovanju in storitvah, ki jih ponujamo. 

 

Naša dejavnost ne spada pod uradno priznane programe pomoči posamezniku (psihološke, fizične). V našem programu posredujemo informacije in vsebine duhovne narave, ki temeljijo na duhovnem znanju mnogih mednarodno priznanih avtorjev in predavateljev (pri nekaterih izmed njih smo se izobraževali tudi sami).

Naša dejavnost in izvajalci niso kvalificirani za nudenje kakršne koli oblike pomoči, ki zajema psihološko obravnavo (za to so prisojni ustrezni državni organi). V kolikor prejmemo na e-naslov vsebino, ki ni v naši pristojnosti -  iz katere je razvidno, da je oseba v labilnem psihološkem stanju, ogroža varnost sebe ali drugih oseb in da potrebuje ustrezno zdravniško obravnavo, bomo posredovali vsebino ustreznim inštitucijam.

Storitve in področje našega delovanja niso kvalificirane kot storitve uradne psihološke pomoči, zato te vsebine in pristojnosti niso v naši domeni. V kolikor zaznamo, da oseba potrebuje ustrezno obravnavo prisojnih inštitucij za področja, ki jih ne izvajamo, osebi svetujemo, naj si priskrbi ustrezno zdravniško pomoč.

V primeru, da prejmemo elektronsko pošto z vsebino ki je žaljiva, grozeča in neprimerna, bomo takšno pošto posredovali pristojnim uradnim organom pregona. Ker delujemo po načelih spoštovanja in ljubezni, ne toleriramo nobenih negativnih ali grozečih vsebin. S svojim delovanjem ali ponudbo nikogar ne silimo, zavajamo ali prepričujemo v to, da bi verjel vsebinam ali se udeleževal dogodkov. Naša želja je, da se dogodkov udeležijo ljudje, ki jih vsebine, ki jih ponujamo iskreno zanimajo.

SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA UPORABE SPLETNIH VSEBIN/STRANI www.loox-darovi-svetlobe.si IN www.looxsite.com

1. SPLOŠNE DOLOČBE

 

Vsebina Splošnih pogojev in pravil o uporabi spletnih strani

www.loox-darovi-svetlobe.si,  loox.si, looxshop.si (v nadaljevanju: spletne strani)

se nanaša na pogoje uporabe storitve vsebin/storitev na spletnih straneh. To predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med vami kot uporabnikom ter nami, spletnimi stranmi oz. ponudnikom (Cedris d.o.o.)

2. OPREDELITVE POJMOV

Ponudnik in lastnik spletnih strani je Cedris d.o.o.

Uporabnik – ste vi, ki obiskujete in brskate po naših spletnih straneh, ne glede na to ali ste fizična oseba ali pravna oseba oz. njen zastopnik ali pooblaščenec.

Spletne strani so informacijski sistem, ki vsebuje različne lastne, avtorske in avtorsko zaščitene spletne vsebine ter storitve v okviru naše dejavnosti. Uporaba spletnih vsebin in uporaba naših storitev je popolnoma na lastno odgovornost. Z obiskom naše spletne strani in registracijo oz. z uporabo naših storitev (obisk svetovanja, obisk izobraževanja) se v celoti strinjate s Pravili in pogoji spletnih strani in v celoti prevzemate odgovornost. Na spletnih straneh lahko delujejo različni avtorji/predavatelji oz. zunanji sodelavci. Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za pravilno pravno-formalno in moralno izvajanje poslovne dejavnosti zunanjih sodelavcev. Zunanji sodelavci v okviru spletnih strani objavljajo različne avtorske tekste, predstavljajo avtorske programe, njihovo poslovanje pa je v celoti ločeno od ponudnika spletnih strani.

Predavalnica loox – je fizični poslovni prostor, kjer se odvijajo različna predavanja in seminarji v okviru naše ponudbe.

3. DOSTOP DO SPLETNE STRANI IN UPORABA

Dostop

Dostop do spletnih strani je načeloma zagotovljen neprekinjeno, vse dni v letu, razen v času vzdrževanja in posodobitev spletnih strani. Ponudnik si pridržuje pravico do umaknitve in ukinitve spletne strani kadarkoli oz. katerega koli dela spletne strani in funkcionalnosti, kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Uporaba 

Obisk spletnih strani in uporaba vsebin/storitev je popolnoma na lastno odgovornost.

Uporaba spletnih strani  je pogojena s pogoji in pravili uporabe, vključno z uporabniškimi navodili, kot tudi z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo vsebin spletnih strani  izrecno soglašate z njegovo vsebino in vstopate v pogodbeno razmerje s podjetjem Cedris d.o.o. ter potrjujete, da ste sposobni biti nosilec pravic in obveznosti iz tega pogodbenega razmerja. Obvezujete se, da boste to spletno strani uporabljali na zakonit način. Izključno ste odgovorni za poznavanje in spoštovanje kateregakoli oziroma vseh zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki se nanašajo na vašo uporabo tega spletnega portala.

S tem, ko ste pristali na spoštovanje ‘Splošnih pravil in pogojev spletnih strani’, izrecno pristajate, da ne boste:

uporabili teh spletnih strani (vsebin/storitev) za protipravno ravnanje ali vzpodbudili tretjo osebo, da bi storila kaj takega.

se sklicevali na poslovno povezavo s spletnimi stranmi oz. ponudnikom.

uporabljali vsebin/storitev za kakršnekoli nezakonite namene, ter nezakonito presnemavali ali kopirali naših vsebin, ki so v celoti zaščite z zakonom o intelektualni lastnini

E-POŠTNA SPOROČILA

Vsi, ki komunicirate z nami preko pošte postanete del naše e-poštne baze naslovov avtomatsko. Kadarkoli se lahko odjavite od naših interaktivnih vsebin z klikom na besedo ‘odjava’ spodaj v elektronski pošti, ki jo boste prejeli od nas. Lahko pa nam na naslov info@loox-darovi-svetlobe.si pošljete sporočilo z besedo ‘odjava’ in elektronski naslov s katerega ste poslali sporočilo z besedo ‘odjava’ bomo izbrisali iz baze naših registriranih uporabnikov.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zaveda, pomembnosti varovanja osebnih podatkov vsakega uporabnika portala. Zbira osebne podatke, kot so  e-poštni naslov, osebno ime v nekaterih primerih kontaktna številka. Ponudnik nima dostopa do gesla, ki ga uporabnik skreira sam in v primeru izgube ali pozabljenega gesla, ga uporabnik skreira sam ob navodilih, ki so mu na voljo.

Osebni podatki, ki jih ponudnik zbira, se uporabljajo za lastne evidence obveščanja o ponudbi, dogodkih, akcijah, izdelkih ipd...Podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ne bodo posredovani tretjim osebam.

IZKLJUČITEV JAMSTVA

Izrecno se strinjate, da razumete, da uporabljate to spletno stran in naše izključno na lastno odgovornost. Vsebina in funkcionalnost portala so vam ponujene »take kot so«, brez kakršnihkoli drugih jamstev.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

V nobenem primeru Cedris d.o.o. oziroma  sodelujoči na teh spletnih straneh ter sodelujoči v okviru podjetja ne bodo odgovorni za slučajno, posredno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz vaše uporabe oziroma nezmožnosti uporabe te spletne strani, ter nepravilne uporabe naših storitev.

Ponudnik spoštuje uradno medicino in obiskovalcev na noben način ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, temveč kvečjemu le-to podpira. Uporaba naših spletnih vsebin, uporaba naših storitev je izključno na lastno odgovornost. Ob obisku naših storitev in spletnih strani se strinjate z naslednjimi pogoji in pravili, katere najdete na naših spletnih straneh, na spodnjem delu spletne strani pod ‘opozorili’;

Opozorilo: Različne oblike svetovanja in izobraževanja objavljena na tej spletni strani ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoči ali uradno priznane izobraževalne programe. V okviru našega podjetja izvajamo različna predavanja in svetovanja, ki v nikakršni meri ne nadomeščajo tradicionalnega terapevtskega pristopa ali zdravljenja. Svoje znanje in izkušnje ponujamo osebe, ki smo se izobraževale pri različnih avtorjih in programih širom sveta in želimo svoje znanje in izkušnje deliti izključno z namenom izboljšanja kvalitete življenja posameznika preko drugačnega razumevanja življenjskih situacij.  V okviru ponudbe spletnih strani  ponujamo predavanja in svetovanja, katerih namen so različni pristopi razumevanja najrazličnejših situacij in v nobeni meri zdraviteljstvo. Beseda 'zdravljenje' ali 'zdraviteljstvo' je omenjena zgolj v smeri izboljšanja kvalitete življenja preko različnega razumevanja oz. pogleda na stvarnost in nikakor v smeri fizičnega ali psihološkega zdravljenja. Za obisk svetovanja ali izobraževanja v okviru naše ponudbe posameznik v celoti prevzema odgovornost. V primeru dvoma ali so naša izobraževanja oz. svetovanja primerna za vas oz. nekoga, ki je v procesu zdravljenja (psihološkega ali fizičnega) svetujemo, da se pred obiskom posvetujete s svojim zdravnikom ali uradnim terapevtom. S prijavo in udeležbo na naše izobraževalne in svetovalne programe se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji  in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo.

 

Ob neprimerni uporabi naših storitev in vsebin uporabnika, ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti.

SPREMEMBE DOLOČIL

 

Cedris d.o.o. si pridržuje pravico občasnih sprememb teh pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na tej spletni strani, razen če ni drugače posebej določeno.

OMEJITEV OSEBNE IN NEKOMERCIALNE RABE

Spletno stran www.loox-darovisvetlobe.si in www.looxsite.si smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, spreminjanje, distribucija, oddajanje, razmnoževanje, prikazovanje, objavljanje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli delov podatkov, vsebine, programske opreme, tečajev, delavnic, pisnih in video vsebin, storitev in izdelkov, ki so last spletne trgovine na spletnih straneh, razen v primerih izrecne navedbe (navedba vira in povezava na našo spletno stran).

Povezava na spletne strani (osnovno stran/podstran), so dovoljene v primeru da se navede vir vsebine in povezava na spletno stran.

©© Copyright

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št.98/04).

Pridružujemo si pravico do spremembe pogojev.

Prosimo vas, da pred vsakokratnim naročilom Splošne pogoje natančno preberete ter da naročilo opravite zgolj v primeru, da s splošnimi pogoji v celoti soglašate. V kolikor bi imeli glede splošnih pogojev kakršnokoli dodatno vprašanje, vas vabimo, da nas pokličete na našo telefonsko številko 031/009 - 705, ali pišete na e-naslov info@loox-darovi-svetlobe.si.

 

2. CENE

Vse objavljene cene so navedene v EUR (Evrih) in vsebujejo DDV.

Objavljene cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.

 

3. NAROČILA PREKO SPLETNE STRANI

Izberite količino posameznega izdelka in ga dajte v košarico. Nato sledite navodilom na spletni strani www.loox-darovi-svetlobe.si

 

4. NAČINI PLAČILA

 

Stranka lahko naročene izdelke plača z gotovino po povzetju (ni možno pri izdelkih, ki so narejeni po naročnikovem navodilu), s Paypalom, kreditno kartico ali z nakazilom na TRR Cedris d.o.o..

 

Predračun za nakazilo na TRR boste prejeli na vaš e-mail. Plačilo lahko opravite preko spletne banke, na banki oz. pošti. Pošiljka bo odposlana v 10 delovnih dneh po prejetem plačilu. V primeru, da izdelka/-ov ni na zalogi, vas o tem obvestimo in se dogovorimo o nadaljnjih korakih.

 

5. PRAVICA DO VRAČILA ARTIKLOV

 

Stranka ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artikla/-ov sporoči, da želi artikle vrniti. Pri tem stranki ni potrebno navesti razloga za odstop. Rok se začne šteti naslednji dan po datumu prevzema artikla/-ov. Odstop od pogodbe mora stranka sporočiti na naslov: info@loox-darovisvetlobe.si

 

Stranka mora v primeru vračila artikla/-ov le-te vrniti v roku 14 dni od oddanega sporočila o vrnitvi artiklov na naslov: Cedris d.o.o., Eipprova ulica 5, 1000 Ljubljana. Potrošnik v primeru tovrstnega odstopa od pogodbe odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Pred odločitvijo, da bo kupec odstopil od pogodbe, kupec opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Izdelka kupec ne sme še naprej uporabljati do odstopa od pogodbe. Poštnino vračila artiklov krije stranka.

Prejeto blago mora mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago  uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi za to bil kriv potrošnik.

 

Vračilo kupnine za vrnjene artikle bo izvedeno najkasneje v roku 14 dni od prejema izdelka nazaj ponudniku.

V primeru, da gre za artikel, izdelan po natančnih navodilih stranke ali ki je bilo prilagojeno strankinim osebnim potrebam in zaradi tega ni primerno za vračilo, vračilo izdelka v skladu s 5. odstavkom 43. č člena Zakona o varstvu potrošnikov ni mogoče.

 

Če stranka želi, se lahko dogovori tudi za zamenjavo artikla, v kolikor je le-ta na zalogi.

 

V primeru, da stranka prejme pošiljko, ki se je poškodovala med transportom (embalaža ima vidne poškodbe) ali kaže znake odprtja, se mora za reklamacijo obrniti na Pošto Slovenije oz. dostavno službo, ki je pošiljko dostavila.

 

 

6. DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Partnerja za dostavo sta DPD, DHL in Pošta Slovenije, vendar si Cedris d.o.o. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo. Dostava je možna znotraj ozemlja Republike Slovenije.

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani.

Pakete dostavljata DPD, DHL ali Pošta Slovenije, ki večino paketov dostavita naslednji delovni dan. Strošek pakiranja in dostave plača prejemnik, in sicer 3,95 eur. Pri nakupu nad 90,00 eur je strošek pakiranja in dostave brezplačen.

Artikli, ki so na zalogi, so običajno poslani na posredovani naslov 3-5 delovnih dni od naročila, najkasneje pa v 10 delovnih dneh.

 

7. ZASEBNOST IN VARSTVO PODATKOV UPORABNIKA

Cedris do.o.  ravna v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih Cedris d.o.o. zbira v okviru prijav, ter podatki, nastali med uporabo, se zbirajo, shranjujejo in uporabljajo izrecno zaradi izpolnjevanja pogodbe, razen če ni predloženo izrecno strinjanje uporabnika ali svetovalca o širši uporabi podatkov.

 

Prej omenjenih podatkov se ne posreduje nikomur, razen izjemoma, ko gre za posredovanje podatkov o plačilih in obračunih. Cedris d.o.o. ima pravico, da preko spletne platforme odgovornim osebam omogoči dostopanje do podatkov v obsegu, ki je potreben za izpolnjevanje pogodbe. Privolitev za uporabo podatkov v prej navedenem obsegu se lahko prekliče s pisno izjavo svetovalca, naslovljeno na Cedris d.o.o..

 

Z naročilom izdelka/-ov, z registracijo ali  z uporabo drugih storitev na spletni strani (npr. prijava na tečaj/delavnico, nalaganje e-vsebin )  se uporabnik strinja, da lahko podjetje Cedris d.o.o. njegove podatke uporabi za promocijske, reklamne in druge namene neposrednega trženja do morebitnega pisnega preklica privolitve. Neposredno trženje se lahko izvaja prek telefona, navadne pošte, elektronske pošte ali brezplačnih SMS sporočil.

 

8. ZAVRNITEV ODGOVORNOSTI

Uporabnik se mora zavedati, da:

Ponudnik storitev ne more zagotavljati popolnega zadovoljstva uporabnika s storitvami oz. izdelki.

Ponudnik storitev ne more zagotavljati enakovrednih pogojev pri dejavnikih, ki niso pod njegovim nadzorom.

Ponudnik storitev ne odgovarja za nepravilno naročilo storitve s strani uporabnika.

 

 

9. STVARNE NAPAKE

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

 

 

10. PRITOŽBE IN SPORI

Cedris d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@looxdarovisvetlobe.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Cedris d.o.o.,  bo v osmih delovnih dneh delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

 

Cedris d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Cedris d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori sprožijo sporazumno.

 

11. IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV

 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Cedris d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

12. SPLOŠNO

Ponudnik storitev lahko v vsakem trenutku spremeni pogoje storitev, še zlasti, če to zahtevajo vzroki tehnične, komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Vsaka sprememba bo objavljena na spletnih straneh  www.looxdarovisvetlobe.si.

Končna določba

Ti pogoji in pravila imajo naravo pogodbe. Morebitne spore v zvezi s tem pogodbenim razmerjem rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju, soglašata, da bosta ob morebitnih sporih priznavali veljavnost elektronskega komuniciranja/sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno ugovarjana s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih. Nadaljevanje uporabe spletne strani po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate.

bottom of page