top of page

Rdeči jaspis

00018
€4,50
Na zalogi
1
Podrobnosti o izdelku

Rdeči jaspis

Južna Afrika (A)

Barva: opečnato rdeča do rdečkasto rjava

Astrološko znamenje: Kozorog, Tehtnica, Devica

Čakra: Korenska

Rdeči jaspis simbolizira vitalno življenjsko energijo, saj njegova zemeljska barva aktivira našo voljo, odločnost in vzdržljivost. Njegove močne vibracije čistijo energijo, uči nas ponižnosti, sočutja in potrpežljivosti, pomaga nam tudi pri razlagi sanj. Zaradi svojega delovanja ga imenujejo kamen sreče in pravičnosti.

Rdeči jaspis ima močno moč zdravljenja in pozitivno vpliva na mnoge bolezni. Na korenski čakri ugodno vpliva na spolni nagon in težave povezane z reproduktivnimi organi. Tradicionalno so ga uporabljali pri osebah z epilepsijo.

Znanih je preko 80 vrst jaspisa, najpogostejši so zeleni, rumeni in rdeči. Poleg enobarvnih poznamo tudi večbarvne z različnimi vzorci - strukturami; zebra jaspis, pokrajinski jaspis, turitella jaspis...

V starem Egiptu so iz njega izdelovali zaščitne amulete, v srednjem veku je bil kamen bojevnikov in veljal naj bi za zaščito pred strupi in za zaustavitev krvavitev. Indijanci so ga uporabljali v obredih za priklic dežja. V preteklosti so mnogokrat jaspis uporabljali za izdelavo magijskih obeskov, z namenom vračanja sovraštva nazaj proti pošiljateljem. Tako ga tudi v današnjih časih programirajo v zaščitne namene.


*Kamni so naravnega izvora. So unikatni, zato se med seboj lahko razlikujejo po barvi in velikosti.

Shranite ta izdelek za kasneje

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

BREZPLAČNA DOSTAVA

KONTAKT

VAREN SPLETNI NAKUP

Obveščali vas bomo o novostih in ugodnih nakupih.

Za vse nakupe nad 60,00 eurov je dostava brezplačna

Za pomoč ali nasvet nas kontaktirajte na 031 009 705 ali shop@loox.si

Zagotavljamo varnost pri spletnem plačilu in varovanju osebnih podatkov

©© Copyright
bottom of page