top of page

Misterij kamnitih krogel in piramid Visoko

s PikoMio Mežik 

(potovanje BiH)

Na poti po bosanskih piramidah bom tokrat z vami Pika Mia Mežik, ustanoviteljica Centra Loox  darovi svetlobe, voditeljica meditacij, ustanoviteljica podporne skupine Razcvet duše, izvajalka Ponovne povezave, intuitivna svetovalka, NLP praktik, ter učiteljica in voditeljica delavnic in izobraževanj za osebno in duhovno rast.  

Na poti po energetskih točkah vas bom vodila skozi meditacije in kratke delavnice, na katerih boste prebudili svojo notranje zavedanje in začutili sebe. 

.jpg

Obisk Bosne in Hercegovine me vedno preseneti. Vsakič je nekaj drugače, neponovljivo. Obisk energetskih krajev je vedno  izkušnja sama zase, vsakič drugačna, globoka in zdravilna. Kot bi se prestavil v neko drugo dimenzijo in napolnil z neizmerno energijo kraja.

In tako je tudi z mojimi potovanji. Ker vem, da so te izkušnje nekaj lepega, mogočnega in neopisivega, sem se za pomoč in organizacijo obrnila na Turistično agencijo AŽ, kjer smo s sodelovanjem pripravili program, ki vsebuje obisk energetskih krajev in kulinaričnega razvajanja z ustrežljivimi in prijaznimi domačini.

Piramide in tunele Ravne sem prvič obiskala 2016 in takrat sem vedela, da se ponovno vrnem. In res je bilo tako. Do sedaj sem jih obiskala trikrat in vsakič, je bilo drugače. Verjamem, da bo tudi tokrat izkušnja drugačna, morda globlja, vsekakor pa neponovljiva.

Pot bo polna čudovitih doživetij, najpomembnejša izmed njih pa bo, doživeti SEBE.

.jpg

Program 

1.dan (petek, 22.05.): Ljubljana - Visoko - Vratnica - Visoko 

V jutranjih urah odhod iz Ljubljane in vožnja s krajšimi postanki na poti v smeri proti Visokem v Bih. Prvi daljši postanek bo v kraju Duboki Potok, v naravnem parku s kamnitimi kroglami, kjer se bomo povezali  z zdravilnimi energijami kamnitih krogel in prisluhnili njihovemu šepetanju. Izvedeli bomo tudi nekaj znanstveno dokazanih podrobnosti, drugo bomo prepustili domišljiji. Nato bomo nadaljevali na Visoko, kjer se bomo namestili in osvežili, nato nas čaka nepozabno doživetje v podzemnih labirintih Ravne - tunelih. Poleg meditacije bo tudi zadrževanje v njih ugodno vplivalo na našo revitalizacijo, regeneracijo in samozdravljenje. Po meditaciji v tunelih bomo nadaljevali do vznožja piramide Sonca, za katero pravijo, da je najstarejša in največja piramida na svetu. Ob koncu dneva bomo obiskali še vasico Vratnica, kjer bomo obiskali prazgodovinski tumulus - okrogla gomila. Na njenem vrhu je mogoče čutiti močne energije in ultrazvočni energetski snop, zaradi česar je to idealno mesto za meditacijo. Sledijo namestitev, večerja in nočitev.

 

2.dan (sobota, 23.05.): Visoko - Sarajevo - Visoko 

Po zajtrku se bomo ob sončnem vzhodu odpravili na  piramido Sonca, za katero pravijo, da je najstarejša in največja piramida na svetu. Tu se bomo prepustili meditaciji in readingu, ki ga bo izvedla Pika Mia. Vrnili se bomo v  hotel na zajtrk, po katerem se bomo odpravili v Sarajevo, kjer si bomo ogledali najpomembnejše znamenitosti in zaključili na Baščaršiji, kjer se bomo pomešali med množico in uživali v njegovem utripu. Popoldan se bomo vrnili na Visoko in obiskali še Piramido Meseca, kje za druga največja na svetu, nato park, kjer je urejen prostor za jogo in meditacijo ter kjer so tudi labirinti, podzemne spirale, botanični vrt in drugo. Gre za unikatni energetski park na jugu Evrope. Sledi prosto do večerje, po kateri bo pogovor in druženje ter kratka delavnica. Nočitev.

 

3.dan (nedelja, 24.05.): Visoko - Travnik - Ljubljana 

Zajtrk in počasi povratek proti domu. Pot nas bo vodila preko Travnika, ki velja za eno najbolj slikovitih mest v državi, do Ljubačke doline, kjer stoji etnografski muzej (Etno selo), ki prikazuje življenje planinskega kmečkega človeka v preteklosti. V Etnu selu so tudi različni objekti in v enem izmed njih je izvrstna restavracija, kjer strežejo vse od polente do dobrot izpod peke. Po ogledu Etno vasice bo prosto za kosilo, nato pa sledi povratek proti domu. Na poti bomo kar veliko časa, zato bomo ta čas izkoristili za vaša vprašanja in interpretacijo tega, kar se vam je tekom potovanja dogajalo na energijski ravni. Prihod domov v poznih večernih urah. 

 

Cena za first minute prijave do 28.02.: 

235 EUR preračunana na 20 potnikov

265 EUR preračunana na 16 potnikov

 

Redna cena: 

255 EUR preračunana na 20 potnikov

285 EUR preračunana na 16 potnikov                                 

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,

 • zunanje oglede po programu,

 • 2 x nastanitev v hotelu/penzionu 3* na bazi NZ,

 • 2 x večerja,

 • obisk nahajališča kamnitih krogel, 

 • vstopnine: Etno muzej, 

 • lokalno vodenje v Sarajevu (obvezno po zakonu),

 • meditacije in delavnice s Piko Mio Mežik,

 • osnovno nezgodno zavarovanje,

 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 16 EUR,

 • prispevek lokalni Fundaciji za ogled Tunelov in lokalno vodenje: cca 15 EUR,

 • zavarovanje odpovedi potovanja:  10,85 EUR,

 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (min. 7 oseb, kritje 25.000 EUR):  4,10 EUR.

 • Opombe:

 • rok prijave s plačilom akontacije po first minute ceni je do 28.02.2020. 

 • plačilni pogoji: ob prijavi 30%, razlika do 15.05.2020. Možno je plačilo na obroke do odhoda oz. s plačilnimi karticami, ki to omogočajo (informacije dobite v agenciji),

 • prestop meje je možen z veljavno osebno izkaznico,

 • pred odhodom dobite še obvestilo o točni uri in lokaciji odhoda ter druge potovalne napotke,

 • minimalno število potnikov: 16.

Organizator:

 

AŽ- SVETOVNA POTOVANJA d.o.o.

Telefon:

00386 41 726 449

Email:

turizem@az-sp.si

Veselim se nepozabnega potovanja s teboj.

bottom of page