top of page

pet., 18. okt.

|

Bosnia and Herzegovina

OBISK BOSNE, PIRAMID V VISOKEM IN SARAJEVA

Misterij kamnitih krogel in piramid Visoko s PikoMio Mežik in Tatjano Frumen 

Registration is Closed
See other events
OBISK BOSNE, PIRAMID V VISOKEM IN SARAJEVA
OBISK BOSNE, PIRAMID V VISOKEM IN SARAJEVA

Ura in lokacija

18. okt. 2019, 00:00 – 20. okt. 2019, 00:00

Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

O dogodku

Na poti po bosanskih piramidah bova  z Vami:

Angelska terapevtka, predavateljica, voditeljica meditacij, delavnic in tečajev, izvajalka Ponovne povezave, šepetalka duše Pika Mia Mežik. ter Tatjana Frumen mojstrica in učiteljica Reiki-ja, terapevtka, moderatorka delavnic Postavitve družine, predavateljica in pisateljica,

 

Obisk Bosne in Hercegovine me vedno preseneti. Vsakič je nekaj drugače, neponovljivo. Obisk energetskih krajev je vedno  izkušnja sama zase, vsakič drugačna, globoka in zdravilna. Kot bi se prestavil v neko drugo dimenzijo in napolnil z neizmerno energijo kraja.

In tako je tudi z mojimi potovanji. Ker vem, da so te izkušnje nekaj lepega, mogočnega in neopisivega, sem se za pomoč in organizacijo obrnila na Turistično agencijo AŽ, kjer smo s sodelovanjem pripravili program, ki vsebuje obisk energetskih krajev in kulinaričnega razvajanja z ustrežljivimi in prijaznimi domačini.

Piramide in tunele Ravne sem prvič obiskala 2016 in takrat sem vedela, da se ponovno vrnem. To poletje sem jih ponovno obiskala in v tem vmesnem času se je tam marsikaj spremenilo in uredilo.

Pot bo polna čudovitih doživetij, najpomembnejša izmed njih pa bo, doživeti SEBE.

 Program:

 

1.dan (petek, 18.10.): Maribor - Ljubljana - Visoko - Vratnica - Visoko (kamnite krogle, Vidikovac, Tuneli Ravne, piramida Sonca, tumulus) V jutranjih urah odhod iz Maribora in vožnja v smeri Celja in Ljubljane, nato pa bomo nadaljevali proti Hrvaški, prestopili mejo in nadaljevali poti proti Visokem. Prvi daljši postanek bo v kraju Duboki Potok, v naravnem parku s kamnitimi kroglami, kjer se bomo povezali z zdravilnimi energijami kamnitih krogel in prisluhnili njihovemu šepetanju. Izvedeli bomo tudi nekaj znanstveno dokazanih podrobnosti, drugo bomo prepustili domišljiji. Nato bomo nadaljevali na Visoko, kjer se bomo namestili in osvežili, nato nas čaka nepozabno doživetje v podzemnih labirintih Ravne - tunelih. Poleg meditacije bo tudi zadrževanje v njih ugodno vplivalo na našo revitalizacijo, regeneracijo in samozdravljenje. Pomeditaciji v tunelih bomo nadaljevali do vznožja piramide Sonca, za katero pravijo, da je najstarejša in največja piramida na svetu. Ob koncu dneva bomo obiskali še vasico Vratnica, kjer bomo obiskali prazgodovinski tumulus - okrogla gomila. Na njenem vrhu je mogoče čutiti močne energije in ultrazvočni energetski snop, zaradi česar je to idealno mesto za meditacijo. Sledijo namestitev, večerja in nočitev.

2.dan (sobota, 19.10.): Visoko - Sarajevo - Visoko (piramida Meseca, tumulus) Po zajtrku se bomo odpravili v Sarajevo, kjer si bomo ogledali najpomembnejše znamenitosti in zaključili na Baščaršiji, kjer se bomo pomešali med množico in uživali v utripu tega čudovitega kraja in si privoščili prave bosanske specialitete. Popoldan se bomo vrnili na Visoko in obiskali še Piramido Meseca, kje za druga največja na svetu, nato park, kjer je urejen prostor za jogo in meditacijo, kjer so tudi labirinti, podzemne spirale, botanični vrt in drugo. Gre za unikatni energetski park na jugu Evrope. Sledi prosto do večerje, po kateri bo pogovor in druženje ter kratka delavnica. Nočitev.

3.dan (nedelja, 20.10.): Visoko - Travnik - Ljubljana - Maribor (Etno selo) Zajtrk in počasi povratek proti domu. Pot nas bo vodila preko Travnika, ki velja za eno najbolj slikovitih mest v državi, do slapov na reki Krupi. Po postanku bomo nadaljevali do Ljubačke doline, kjer stoji etnografski muzej (Etno selo), ki prikazuje življenje planinskega kmečkega človeka v preteklosti, tu pa so tudi različni objekti in v enem izmed njih je izvrstna restavracija, kjer strežejo vse od polente do dobrot izpod peke. Prosto za pozno kosilo, nato nas čaka le še vožnja preko Gradiške proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena za prijave do 30.09.: 189 EUR na 30 oseb, 199 EUR na 25 oseb Rena cena: 210 EUR na 30 oseb, 232 EUR na 25 oseb

Cena vključuje:

- prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine, - zunanje oglede po programu, - 2 x nastanitev v hotelu/penzionu 3* na bazi NZ, - 2 x večerja, - lokalno vodenje v Visokem z obiskom podzemnih labirintov - tunelov, - obisk nahajališča kamnitih krogel, - vstopnine: Etno muzej, - lokalno vodenje v Sarajevu (obvezno po zakonu), - meditacije in delavnice s Tatjano Frumen in Piko Mio Mežik, - osnovno nezgodno zavarovanje, - slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

- enoposteljna soba: 20 EUR, - zavarovanje odpovedi potovanja: 7,6 EUR, - dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (min. 7 oseb, kritje 25.000 EUR): 4,10EUR.

Opombe:

- rok prijave s plačilom akontacije po first minute ceni je do 30.09.2019 - plačilni pogoji: ob prijavi 30%, razlika do 15.10.2019. Možno je plačilo na obroke s plačilnimi karticami, ki to omogočajo (zaračunamo dodatne stroške - informacije dobite v agenciji), - prestop meje je možen z veljavno osebno izkaznico, - pred odhodom dobite še obvestilo o točni uri in lokaciji odhoda ter druge potovalne napotke, - minimalno število potnikov: 25.

Deli ta dogodek

bottom of page