Osvobojena

Updated: Mar 4

Še dober teden me loči do mojega rojstnega dneva in kot vsako leto, pregledam, kaj mi je preteklo leto prineslo in česa me je naučilo.


Premišljujem....A, tokrat spomini odplavajo daleč nazaj. Na otroštvo in pot, ki sem jo prehodila do sedaj.


Že ko sem se rodila, me je zavrnil človek, ki naj bi bil pomemben del mojega življenja in odraščanja. Moj lastni oče. Niti toliko časa si ni vzel, da bi me spoznal. Ta občutek zavrnjenosti me je spremljal desetletja. A, ko bi se le vse tukaj končalo. Pa se ni.


Nekje pri dveh letih sem dobila novi dom v rejniški družini. Nekaj spominov na brezskrbnost in mir, se prikrade v spomin. Občutek, da pripadam nekam je kmalu izpuhtel, ko me je mati kar tako pri petih letih odpeljala iz varnega zavetja v svet bolečine, ponižanj, psihičnih in fizičnih zlorab.


Življenje, ki sem ga začela spoznavati, se je razblinilo kot milni mehurček. Za mojo nežno dušo je bila grobost v vseh svojih oblikah preveč. Misli o končanju življenja so bila vsakodnevna stalnica. Modrice so po tednu ali dveh izginile. Najhujša je bila psihična zloraba, bolečina besed, poniževanj in strahu so se zajedle v vsako celico mojega telesa.


In v začetku osmega razreda, nisem zmogla več.


V šoli so vedeli, da doma ni vse v redu, a pomagal ni nihče.


Vedela sem, da si lahko pomagam le sama in takrat se je v meni nekaj uprlo in stopilo v ospredje. Še danes se čudim notranji moči in pogumu, ki sta priplava na površje, da sem se uprla, življenju krutosti. Vedela sem, da tako ne bo šlo več naprej. In odločitev je padla...da zapustim dom, ki je iz mene črpal življenje, me uničeval in povzročal nepopravljivo škodo.


Odšla sem na policijo.

Hvaležna sem policistoma, ki sta bila tisti dan v službi, saj sta se trudila po najboljših močeh. Predstavljajte si deklico pri dvanajstih letih, ki v petek ponoči pride do vas in vztraja, da ne bo več živela doma. Bila sta tako zmedena in šokirana, da sta porabila kar nekaj časa, da mi najdeta prenočišče.


In ja...to je bilo to. Mirna noč. Nobenega vika in krika, udarcev, vonj brez hlapov alkohola...to je bila svoboda. In tisti trenutek sem vedela, kaj si želim.

Dom/Zavod je postal moj dom. Moj rešitelj. Moj tempelj miru.


Dolga leta me je bilo sram govoriti o svoji izbiri, saj so ljudje polni predsodkov in kritik. A, me ni več. Kajti ta izbira mi je rešila življenje in mi dala vsaj nekaj časa, da okrevam od izmučenosti in ranjenosti življenja.


In prišel je čas, ko sem vrnila domov. Zgodba se je ponovila, postala še bolj psihično naporna in nevzdržna.


Pri dvaindvajsetih sem se poslovila od tam in vedela, da se nikoli več ne vrnem k življenju z mamo.


Pred štiriindvajsetimi leti sem spoznala svojega moža. Končno sem priplula v miren pristan. Rodila sta se nama dva čudovita zdrava otroka in življenje je postalo lepo, mirno in ljubeče. Dokler... 2012 nisem zapadla v tok negativnih misli, samoobtoževanja, samokritike in padala globoko v depresijo. Tisti občutek, da si ne zaslužim dobrega, lepega, ljubečega....je postajal vsak dan močnejši in me vlekel v svoje globine teme. Trajalo je kar nekaj časa, predno sem se začela zavedati, da tako nočem živeti. S temi spomini in samokritiko bo potrebno nekaj narediti.


Začela se je preobrazba. Najprej s ponovno povezavo, meditacijo, kjer se mi je prikazal angel, kot nežen glasnik s pomočjo katerega sem dobila zagon za pot naprej. Takrat nisem niti vedela kaj se dogaja, saj o energijah kot takih nisem imela znanja. In začela sem raziskovati, ter se udeležila prvega tečaja o angelih v Kopru, čez kakšno leto pa sem začela obiskovati tečaje in delavnice za duhovno in osebnostno rast, s pomočjo katerih sem spremenila svoje življenje.


Uh, tole popotovanje je bilo pestro in zanimivo. In vedenje, da ga lahko spremeniš, je pravi blagoslov, ki od tebe zahteva, da zavihaš rokave in se podaš na delo, da lahko uživaš sadove tistega, kar si posadil.


Svoje izkušnje in metode, ki sem jih sama počela za svojo lastno preobrazbo delim in učim tudi druge. Želiš spremeniti svoje življenje in zaživeti v svoji polnosti, potem te vabim, da se nam pridružiš v podporni skupini Razcvet duše , ki se prične 23.3.202163 views0 comments

Recent Posts

See All