top of page

ENERGIJSKO ČIŠČENJE PROSTORAEnergijsko čiščenje: Zakaj je pomembno


Že od antičnih časov naprej, so naši predniki prižigali sveta zelišča in smole, saj so verjeli, da sveti dim dviguje vibracije, odganja negativnosti in pomaga pri duhovnem delu.

Kadila se uporablja v mnogih kulturah in religijah - tudi v krščanstvu, saj je njegov namen odstraniti bolne in negativne energije. S postopkom dimljenja prečistimo energije in dvignemo vibracijo prostora, saj lahko po opravljenem dimljenju začutimo, kako postane energija v prostoru lahkotna.


Kako izbrati pravo zelišče?


Pomembno je, da veste, da so vse rastline svete, ne samo žajbelj, ki je najbolj razširjen in znan kot odstranljevalec energij. Vsaka rastlina ima svoje čarobne lastnosti in vibracijo in vsako zelišče, ki jo izberete na podlagi svoje intuicije, bo delovala za vas. Lahko uporabite samo eno vrsto zelišča ali pa naredite kombinacijo več njih. Pri čiščenju prostorov je najpomembnejši namen, vse ostalo so pripomočki, ki delujejo z vašim namenom in vero. Zato pri čiščenju prostorov ni pravega ali napačnega početja, vse dokler imate jasen namen in opravljate čiščenje prostora na način, ki vam je blizu.

Pri čiščenju prostora lahko na pomoč pokličite tudi angele, nebeško kraljestvo, Boga, samoroge...Tiste aspekte energije, ob katerih se počutite varne in v katere verjamete.

Pri čiščenju prostora lahko uporabite zelišča (žajbelj, beli žajbelj, lovorjev list, mirto, baziliko...), dišeče palčke, sveti les - palo santo, sol, smolo..


 

Kako energijsko očistimo prostor?Najprej prižgite en konec zavitka belega žajblja, počakajte par sekund, da zagori. Ko plamen ugasne, popihajte po prižganem koncu, da se žerjavica porazporedi. Vaš zavitek bo začel žareti in dimiti.

Pri sebi imejte podstavek (krožniček, lupino od školjke...) iz negoreče sestavine, da bo pepel, ki nastanja pri žarenju lahko padal nanj.


Ko se začne dim dvigovati navzgor, dajte namen svojega čiščenja. V kolikor ste senzitivni za energije, poskusite zaznati, kakšna energija je v prostoru - na steni, predmetu...je gosta, topla, težka...Je prijetna ali se ob tej energiji ne počutite dobro? Poskusite zaznati vse, kar se dogaja pred in okoli vas.

V kolikor delate z angeli, vodniki, samorogi, Bogom...se pred samim čiščenjem prizemljite in povežite z energijo, ki jo boste priklicali za pomoč ali podporo pri energijskem čiščenju.

Če ste oseba, ki ima rada obrede, lahko pred čiščenjem opravite svoj obred.z dimom lahko uporabite za namen zdravljenja. Predstavljajte si, kako dim očisti vsako bolezen ali poškodbo.

Kakršen koli namen že imate za dimljenje, si predstavljajte, da tisto kar čistite odplava/odide z dimom.

Ko energijsko čistite prostor, lahko molite, ponavljate afirmacije ali pojete. Naredite svoje čiščenje po svoji intuiciji in vzgibu. Noben način ni napačen, vse dokler to počnete z dobrim namenom.

Dim lahko razpihujete po prostoru s peresom ali roko.

Lahko uporabite smer čiščenja je od vhodnih vrat v smeri urinega kazalca. Vsak prostor očistite in zaprete, ko končate odprete okna, da lahko dim odide iz prostora in prižgete svečko, ki predstavlja luč - svetlobo.

V nekaterih kulturah začnejo s čiščenjem proti vzhodu, nadaljujejo z jugom, zahodom in severom, preden ponovno končajo na vzhodu. Temu pravijo tudi obredni krog.

Prostor lahko čistite kadarkoli čutite, da potrebujete svežo, lahkotno in pozitivno energijo. 

Sveta zelišča za čiščenje prostora


Spodaj je naštetih lastnosti nekaj zelišč, ki jih tudi sama uporabljam pri energijskem čiščenju prostora in ritualih. Lahko jih uporabljate samostojno ali v kombinaciji. Ta zelišča se že stoletja uporabljajo po vsem svetu in nekatera so tudi nepogrešljiva v gospodinjstvu - verjetno jih imate doma.


Lucerna (alfalfa) - povezana je s psihičnimi (jasnovidnimi) sposobnostmi in povezovanjem z živalskimi vodniki

Bazilika - privablja ljubezen, srečo, mir in denar, umirja um

Lovorjev list - za krepitev intuicije, vedeževanje, uspeh, denar, magijo želja

Modra smreka - simbol čistih namenov, velikodušnosti in dajanja

Ognjič- ljubezen

Kamilica - za čiščenje in zaščito

Cimet - ko ga prižgete se dvignejo visoke duhovne vibracije

Nageljnove žbice - za zaščito in privabljanje nasprotnega spola

Domači žajbelj - za čiščenje negativnih energij in čiščenje ter celjenje aure

Koper - za zaščito, srečo, denar in poželenje

Evkaliptus - za zdravljenje in zaščito

Kadilo- smola - zmanjšuje stres, lajša napetost in vas povezuje z energijo izvora

Ingver - pospešuje stvari in doda svojo magično moč aktivnosti, prinaša strast

Sivka - prinaša mir, sprostitev, počitek, čistost ljubezni

Limonska trava - za čiščenje in očiščenje energij, odstranjevanje ovir

Rožmarin - za odstranjevanje negativnih energij, povezanih z boleznijo

Timijan - za osvobajanje preteklosti

Palo santo - za globoko zdravljenje fizičnega telesa, za čiščenje energij prostora

Beli žajbelj - uporablja se za čiščenje negativnih energij iz predmetov, doma in ljudi


 
12 views

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

Spoznavanje duhovnega sveta

by pika mia mežik

bottom of page