3 TEHNIKE ZA PREPOZNAVANJE MISLI

Updated: Mar 4

Dnevno skozi naše misli potuje okoli 70tisoč misli. Uh, kar velika številka in še sreča, da vseh misli ne prepoznamo in se jim ne posvečamo. Vendar pa, so nekatere misli glasnejše in te misli prepoznamo in se začnemo ukvarjati z njimi.

Misli so lahko pozitivne, ljubeče, čudovite...in takrat se počutite dobro in navdihnjeno, vaše telo je sproščeno in na zunaj kar žarite.

A ker so vse stvari v dualnosti, je tako tudi z mislimi. Ko se prikradejo negativne misli, se v vas sproži strah, nezadovoljstvo, jeza....Vaše telo postane napeto, poviša se pulz in tudi dihanje postane plitvo.


Prepoznavanje prve misli zna biti težko, kajti za to veščino je potrebno kar nekaj prakse, ki jo najlažje pridobite z meditacijo. Večina ljudi se svojih zamisli zaveda šele, ko so se te razplamtele.

Najprej pride majhna misel in ko se začnete ubadati z njo, lahko naredite najbolj nore scenarije možnega izida. V večini se to pojavi pri negativnih mislih.

Ne morete nadzorovati svojih misli, lahko jih pa prepoznate


Kako prepoznati misli?


1. MEDITACIJA

Najlažja, če ne najboljša tehnika je meditacija. Ko ste na mirnem kotičku in sproščeni, z lahkoto prepoznate misli, ki prihajajo do vas. Tako lahko ugotovite, o čem premišljujete.

V kolikor želite vedeti, kakšne misli se porajajo, potem meditirajte ob glasbi in ne vodeni meditaciji. Kajti vodena meditacija ni isto kot, sedeti sam z glasbo v ozadju. Pri vodeni meditaciji imate vodstvo oz. osebo, ki vam govori, kaj naj vaš um počne.
2. PISANJE DNEVNIKA

Se še spomnite kako ste kot najstniki pisali dnevnik? Kaj vse je bilo zapisano? Vaše misli, čustva in predvidevanja.

In ja, dnevnik je super zadeva, v katero lahko napišete vse, tudi tisto, kar skrivate globoko v sebi in ne želite, da kdorkoli izve.

Tako lahko analizirate in odkrijete vaše počutje, razmišljanje, strahove, cilje...
3. SAMOGOVOR

Samogovor je, tisti tihi notranji glas, ki vam prigovarja. Je nezaveden in ne moremo ga nadzorovati. Negativni samogovor vas ovira pri vašem delovanju in povzroča fobije, strah, slabo samozavest in vam vliva negotovost.

Pozitivni samogovor je v večini primerov zavesten in ga uporabljamo pri afirmacijah, vas motivira, vliva upanje in ustvarja bolj zadovoljno življenje.
Da vaše misli postanejo pozitivne:


▶ vzljubite sebe

▶ bodite ponosni na svoje dosežke

▶ ne primerjajte se z drugimi

▶ o sebi govorite z ljubeznijo in spoštovanjem

▶ prepoznajte svoje misli, strahove, prepričanja

▶ uporabljajte afirmacije

▶ berite navdihujoče knjige

▶ glejte filme s pozitivno tematiko

▶ najdite si vzornike

▶ bodite pozorni kakšne vsebine poslušateZa osebno transformacijo in spoznavanje sebe, sem pripravila delavnico Vibracija obilja, na kateri spoznaš sebe in postaviš nove temelje, na katerih gradiš svoje življenje, tako kot si si vedno želel-a.

Za vsebino delavnice klikni tukaj ➡ Vibracija obilja


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Kontakt

LOOX - DAROVI SVETLOBE

Eipprova ulica 5

1000 Ljubljana

031 009 705

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
Prijava na e-novice

​© 2020 Loox - darovi svetlobe, Cedris d.o.o. Vse pravice pridržane