Avgust

Avgust ali veliki srpan je osmi mesec gregorijanskega koledarja. Ime nosi po rimskem cesarju Avgustu. Mesec ima ravno tako kot julij 31 dni, kajti Rimski cesar je želel imeti v svojem mesecu ravno toliko dni kot Julij Cezar v juliju. V avgustu je umrla tudi Kleoparta in preden je Avgust preimenoval mesec v avgust, tudi njej v čast, se je mesec po latinsko imenoval Sextilis, kajti bil je šesti mesec v rimskem koledarju (leto so začeli šteti z mesecem marcem).

Polna luna nastopi 3.8., lunin mlaj - prazna luna je 19.8. Je pa v avgustu tudi prav poseben datum in sicer 8.8., ki simbolizira Levja vrata (med 26.julijem in 12. avgustom se vsako leto odprejo Siriusova vrata, ko se zgodi poravnava med Soncem, Siriusom in Zemljo. V tem času se odprejo tudi t.i. Levja vrata, skozi katera se zlije ogromna količina svetlobe, ki prinaša nove kode in informacije, sidranje nove zavesti na Zemlji in višjih frekvenc Ljubezni. 

Poglejmo si, kaj so za ta mesec razkrile tarot karte:

Začetek meseca se nakazujejo zastoji ali občutki le tega. Ta čas je primeren za dokončanje stvari, ki jih odlašate. V kolikor se posvečate novim projektom, pa ta čas dobro izkoristite za načrtovanje in postavljanje trdnih temeljev. Pomembna bo osredotočenost, načrtovanje in razširitev uma - širši pogled na dogajanje. In tudi to "težko"obdobje se bo sredi meseca končevalo.

Sredina meseca je povezana z obiljem. Kot bi kar naenkrat odpadle vse prepreke in se razjasnila pot. Bodite potrpežljivi, kajti stvari, ki ste jih načrtovali sedaj klijejo. Morda še ni vidnega velikega napredka, a temelji so trdni. Morda boste v obdobju, ko boste polni zamisli, želja in odločitev - zapišite si jih in naredite potrebne korake k realizaciji.

Konec meseca lahko v vas vzplamtijo različna čustva in želja po odkrivanju vas samih. Vzemite si čas za tišino in stik s svojo dušo. V kolikor boste iskali odgovore na vprašanje, če ste na pravi poti, jih boste v mirnem umu tudi našli. Ta čas je primeren za meditacijo in umik vase. Nadaljujte začeto.

Ljubezen

V partnerskih odnosih se nakazujejo uspešni dnevi. Vendar bodite pozorni na svoje občutke, ki bodo prišli iz globin vaših spominov. Le ti vam lahko zamajejo zaupanje vase ali v vezi, ki jih imate splete z drugimi ljudmi. Bodite odprti in dojemljivi za drugačno mišljenje in občutke partnerja, ter okolice. V kolikor boste sprejemali drugačnost brez obtoževanja, kritiziranja in uveljavljanja svojega prav, vas čaka čudovito in harmonično obdobje.

Posel

V kolikor imate možnost začetek meseca preživeti na oddihu oz. dopustu, si ga le privoščite. Preden se podate v nove podvige, se dobro spočijte in premislite naslednji korak. Stvari morda niso ta trenutek takšne kot se zdijo. Kakšna meditacija ali umiritev uma, vam nebi škodovala. Pomembno je tudi, da prisluhnete sebi in tistim svojim notranjim željam, preden sprejmete dokončno odločitev. Tudi če situacije ali stvari kažejo ali izgledajo dobro, pa v sebi ne čutite tistega vznemirljivega impulza, še enkrat preverite, če se boste lotili tega  podviga.

Konec meseca se kaže napredek na poslovni poti. V kolikor razmišljate o samozaposlitvi, bo le ta ugodna.

​© 2020 Loox - darovi svetlobe, Cedris d.o.o. Vse pravice pridržane